Mainos

Matkailusää: Suomessa lämpimämpää kuin Espanjassa

Sateet viilentävät säätä Espanjassa loppuviikolla. Samaan aikaan Suomessa päästään jopa hellelukemiin.

Pohjoismaihin ja Baltiaan on tulossa lämmintä ilmaa viikonlopuksi. Paikoin mitataan hellelukemia ja ukkosetkin ovat mahdollisia. Voimakkaita ukkosia voi tulla erityisesti lauantai-iltana Baltiaan.

– Samaan aikaan Länsi-Eurooppaan aina Espanjaa myöten virtaa viileää ilmaa ja sateita tulee lähes päivittäin. Lämpötila jää 15 asteen tienoille. Ainut isompi poikkeus on Espanjan Välimeren puoleinen rannikko. Siellä sateet jäävät vähäisemmiksi ja lämpötila kohoaa lähes joka päivä yli 20 asteen, sanoo MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Itä-Euroopassa ja itäisellä Välimerellä jatkuu jopa 30 asteen helle. Välillä voi tulla voimakkaita ukkoskuuroja.

Pohjois-Italia ja Keski-Eurooppa ovat idän helteen ja lännen koleuden välimaastossa. Rankkoja sateita tulee useina päivinä.

Yhdysvalloissa Kalifornia on enimmäkseen poutainen ja lämpötilat 30 asteen molemmin puolin. New Yorkin seudulla viikonloppua vietetään noin 20 asteen poutasäässä, ensi viikolla lämpenee ja rankkojen sateiden mahdollisuus kasvaa. Keskilännessä ja etelävaltioissa on helteistä. Rajut ukkoset ovat mahdollisia.

Pekingissä ja Kiinan pohjoisosassa lämpötilat ovat jopa yli 30 asteessa.

Suomen ja maailman säätietoja löydät MTV3:n sääsivustolta. Sääpalvelu löytyy matkapuhelimella osoitteesta mtv3.mobi/saa.

Katso videolta matkailusää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.