Mainos

Matkailusää: Länsi-Eurooppaan jo kesäisiä lämpötiloja

Sää lämpenee nyt selvästi Euroopassa.

Laaja matalapaineen alue on väistymässä Euroopan yltä. Jo sunnuntaiksi lämpötilat nousevat Italiassa, Ranskassa ja Isossa-Britanniassakin paikoin 20 asteeseen.

– Etelä-Ranskaan ja Espanjaan on tulossa jopa 25 asteen lukemia. Ensi viikon alussa sadealue kulkee Länsi-Euroopan yli, mutta sen jälkeen lämpenee uudestaan ja lämmin leviää myös muualle Keski-Eurooppaan, toteaa MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Kreikassa, Bulgariassa ja Turkissa päästään tällä viikolla 20-25 asteeseen, mutta sunnuntaina saapuva laaja matalapaine pudottaa lämpötilat 10-15 asteeseen. Poikkeuksena ovat Turkin etelärannikko ja Kypros, missä pysytään yhä kesälukemissa.

Kanariansaarilla on laajalti aurinkoista. Lämpötilat ovat 20-25 asteessa. Egyptissä lämpötila kohoaa iltapäivisin jo yli 30 asteeseen, Intiassa on jo lähes 40 astetta. Etelä-Thaimaassa trooppiset kuurosateet ovat yleisiä alkavalla viikolla.

Yhdysvalloissa talvimyrsky kulkee tämän viikon aikana itään tuoden lumisateita, ukkosia ja mahdollisesti myös tornadoja.

– Floridassa voimakkaat ukkoskuurot ovat mahdollisia viikonloppuna ja alkuviikosta, muuten on melko aurinkoista ja lämpötila noin 30 asteessa, toteaa Pekka Pouta.

Suomen ja maailman säätiedot löytyvät MTV3:n sääsivustolta.

Katso videolta matkailusääennuste.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.