Mainos

Matkailu Venäjälle kasvussa

Venäjän-matkailu on kokenut Neuvostoliiton romahtamisen myötä todellisen mullistuksen. Välillä pohjalukemiin pudonneet matkustajamäärät ovat jälleen selvässä nousussa, mutta kohdevalikoima on muuttunut.

Neuvostoliiton aikana matkailu Suomesta itään oli laajaa ja vilkasta. Seuramatkoja tehtiin useisiin rantakohteisiin ja matkat suuntautuivat pitkällekin maan Aasian puoleiseen osaan. Vuosikymmenen vaihde muutti kuitenkin paljon.

Muiden alojen tapaan myös matkailuteollisuus on joutunut kokoamaan bisneksen palaset uudelleen Neuvostoliiton jakaannuttua IVY- maiksi. Nyt matkamäärät ovat taas nousussa.

Esimerkiksi liikematkustus on, tosin verkkaisesti, lähtenyt nousuun muiden bisnesten elpymisen myötä. Itämatkailun kohdevalikoima on kokenut koviakin muutoksia, sillä mm. aikoinaan suositut Mustanmeren kohteet ovat lähes hävinneet listalta.

Muutokset näkyvät myös matkustustyylissä; nyt tehdään enemmän yksilömatkoja, jotka räätälöidään asiakkaiden toiveiden mukaan. Matkustustapojen markkinataistossa erityisesti junat ovat haukanneet lisäsiivua. Helsinki-Pietari-välillä matkustajamäärien kasvu tammi- heinäkuussa oli kymmenisen prosenttia, Moskovan linjalla jopa neljännes.

Vaunukaluston uusimisen ohella VR:n päätavoite onkin käynnistää todellinen nopea junaliikenne idän suuntaan.
(MTV3/Timo Nurmi)


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.