Mainos

Matkailu Suomeen vilkastui syksyllä

Matkailijoiden yöpymiset Suomen majoitusliikkeissä lisääntyivät syyskuussa kesän lievän laskun jälkeen. Huomiolle pantavaa on, että venäläisten yöpymiset vähenivät peräti 27 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät syyskuussa 9 prosenttia ja kotimaisten matkailijoiden 3 prosenttia viime vuoden syyskuuhun verrattuna. Kaikkiaan yöpymisten määrä kasvoi 5 prosenttia. Brittien, ranskalaisten ja hollantilaisten yöpymiset kasvoivat syyskuussa kolmanneksen. Ruotsalaisten yöpymiset vähenivät 12 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen majoitustilastosta.

Hotellihuoneen hinta nousussa

Hotellihuoneen keskihinta oli syyskuussa 400 markkaa vuorokaudelta, kun se vuotta aiemmin oli 367 markkaa. Hotellihuoneiden käyttöaste oli syyskuussa 55,2 prosenttia. Vuotta aiemmin se oli tasan 53. Korkeimmat huonekäyttöasteet mitattiin Uudellamaalla ja Etelä-Pohjanmaalla. Helsingissä hotellihuoneista oli käytössä 79 prosenttia ja Oulussa lähes 76 prosenttia. Tammi-syyskuun välisenä aikana yöpymisten kokonaismäärä maamme majoitusliikkeissä kohosi 12 miljoonaan. Määrä oli prosentin suurempi kuin viime vuoden vastaavana aikana. Kotimaiset yöpymiset kasvoivat 2 prosenttia, kun taas ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset pysyivät ennallaan.

Eniten viime vuoden tammi-syyskuusta lisääntyivät hollantilaisten yöpymiset, 17 prosenttia. Brittien ja venäläisten yöpymisten määrä kasvoi yli 10 prosenttia. Sen sijaan ruotsalaisten yöpymisvuorokaudet vähenivät 20 prosenttia ja japanilaisten 9 prosenttia. Matkailijamäärien muutokset muista tärkeimmistä lähtömaista olivat pieniä. Tilastokeskuksen majoitustilastoon sisältyvät majoitusliikkeet, joissa on vähintään kymmenen huonetta, mökkiä tai matkailuvaunupaikkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.