Mainos

Matkailijan pakkaustavat uusiksi laukkukaaoksen vuoksi

Joulu tuli ja meni, mutta Helsinki-Vantaan matkatavarafarssi jatkuu viikosta toiseen. Kiistan osapuolet tuntuvat olevan lähes tukkanuottasilla ja asiakas sen kun kärsii.

Eilen ongelmasta sai tuta brittiläinen juoksijalegenda Sebastian Coe, joka myöhästyi Suomen Urheilugaalasta odoteltuaan matkatavaroitaan turhaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Kunniavieraan juhlavaatteet jäivät saapumatta ja show'n alku näkemättä, kun Coen piti poiketa matkalla shoppailemaan.

Juuri kun lentomatkustaja on tottunut minigrip-pusseihin ja nesteiden erotteluun, ollaan taas uuden edessä. Jos matkatavaroiden perille tuloon ei voi luottaa, pitääkö juhliin matkaavan sonnustautua iltapukuun jo lentomatkalle varmistaakseen iltaeleganssinsa toteutumisen?

Finnairin asiakaspalautteiden palvelupäällikön Sami Mäenpään mukaan näin pitkälle ei tarvitse mennä.

- Pukupussien käyttö on ollut aina suositeltavaa ja nehän voi ottaa käsimatkatavarana koneeseen. Näin kannattaa tehdä tällaisissa tilanteissa varsinkin, Mäenpää opastaa.

Finnair korvaa ns. välttämättömyystarvikkeiden ostamisen matkakohteessa, jos matkatavarat myöhästyvät noin vuorokauden tai yön yli. Välttämättömyystarvikkeilla tarkoitetaan vaihtovaatteita ja hygieniatuotteita. Mäenpään mukaan jokainen tapaus arvioidaan kuitenkin erikseen, joten lyhyemmälläkin viiveellä voi saada hyvitystä esimerkiksi juhlapuvun vuokraamisesta

- Korvaussummat riippuvat ihan tilanteesta. Ainakin osa kuluista tullaan korvaamaan oli sitten kyseessä juhla- tai normaali asu, Mäenpää toteaa.

Lentoyhtiön korvaukset koskevat normaaleja tilanteita. Esimerkiksi joulukuun alun työnseisaus loksahtaa lokeroon force majeure eli ylipääsemätön este, jolloin korvauksia ei heru.

Viime päivien matkatavaroiden viipymiset ovat johtuneet sääoloista, joka sekin on ylipääsemätön este. Tällä kertaa Finnair on kuitenkin päätynyt tulemaan vastaan - matkatavaroiden viipymisesta maksetaan hyvitystä normaalin käytännön mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.