Mätisilakat kaksinkerroin ja valkosipulimuusi 11.9.2001

Toim. Kaisa Torkkeli

Mätisilakat kaksinkerroin

n. 500 g (n. 30 kpl) silakkafileetä
100 g hapankorppuja jauhettuna
öljyä

Täyte:

100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g mätitahnaa (Kallen)
tilliä, ruohosipulia
1 purjo
mustapippuria

Aloita valmistamalla täyte. Sekoita tuorejuusto, mätitahna ja yrttisilppu keskenään. Leikkaa purjo halki, huuhtele ja leikkaa noin 2-3 cm pituisiksi paloiksi.

Jauha hapankorput monitoimikoneella karkeaksi jauheeksi. Kasta silakkafileiden nahkapuoli ensin öljyssä ja sen jälkeen hapankorppujauhoissa. Aseta jauhotettu puoli alaspäin leivinpaperille. Tee näin kaikille fileille. Nosta jokaisen fileen päälle noin teelusikallinen mätitahnaa ja pala purjoa. Rouhi päälle vielä mustapippuria. Käännä fileet kaksinkerroin ja kiinnitä halutessasi cocktailtikulla.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa perunamuusin kanssa.

Valkosipulimuusi

1,5 l kuorittuja, lohkottuja perunoita
vettä
1-1,5 tl suolaa
1 kokonainen valkosipuli
1 dl maitojauhetta TAI 3-4 dl maitoa
muskottipähkinää
(voita tai margariinia)
(ruohosipulisilppua)

Laita kuoritut ja lohkotut perunat kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Leikkaa valkosipulin ?kärki? pois ja lisää valkosipuli kokonaisena kuorineen kattilaan veden kiehuessa. Keitä perunat kypsiksi. Kaada keitinvesi talteen. Nosta valkosipuli pois, anna jäähtyä hieman ja purista kynnen sisus kuorestaan perunoiden joukkoon. Soseuta perunet ja valkosipuli sähkövatkaimella ai perunasurvimella. Notkista sosetta keitinvedellä ja maitojauheella tai kuumennetulla maidolla. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja lisää halutessasi vielä nokare voita tai margariinia. Koristele halutessasi ruohosipulisilpulla.

Lue myös:

    Uusimmat