Mainos

Matikainen-Kallström mukaan OK:n johtajakisaan

Europarlamentaarikko Marjo Matikainen-Kallström on kiinnostunut Suomen olympiakomitean (OK) puheenjohtajuudesta. Hän ilmoittaa olevansa käytettävissä, mikäli valinnalle on lajiliittojen tuki. Hiihtoliitto on jo ilmoittanut esittävänsä Matikainen-Kallströmiä OK:n johtoon.

-Jos halukkuutta lajiliittojen puolelta löytyy riittävästi, olen käytettävissä, sanoo Matikainen. Hän vahvistaa samalla, että useampi lajiliitto on jo pyytänyt häntä ´tehtävään. Olympiakomiteaa johtaa Vierumäen urheiluopiston rehtori Tapani Ilkka, joka on ehdolla myös jatkokaudelle.

Takavuosien hiihdon olympiavoittaja on toisen kauden europarlamentaarikko, jonka EU-edustajan tehtävät jatkuvat vuoteen 2004. Hiljattain Matikainen torjui olevansa käytettävissä Suomen hiihtoliiton puheenjohtajakilvassa. Ratkaisu ei ole Matikaisen mukaan ristiriidassa OK:n johtamisen kanssa, koska tehtävät ovat luonteeltaan erilaisia. -Hiihtoliiton puheenjohtaja tekee puhtaammin kenttätyötä seurojen ja piirien kanssa, mutta olympiakomitean puheenjohtaja on tekemisissä lajiliittojen kanssa, Matikainen sanoo.

Olympiakomitean puheenjohtaja on määrä valita ensi viikon torstaina. Luottamustehtävä on nelivuotinen ja valinnan tekee OK:n valtuusto.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.