Mainos

Matikainen-Kallström: Kirjastorahat kuuluvat budjettiin

Matikainen-Kallström huomauttaa, että eduskunta sisällytti viime vuoden lopussa budjettimietintöönsä ponnen, jonka mukaan kirjastojen valtionosuuksien siirtämistä verovaroin maksettaviksi nopeutetaan.

Kokoomuksen varapuheenjohtajan kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallströmin mielestä hallitus kävelee eduskunnan yli kohdentaessaan veikkausvoittovaroja yhä enemmän kirjastoille.

- Kirjastot ovat tärkeä osa suomalaista yhteiskuntaa. Niiden rahoitus tulisi kuitenkin hoitaa verovaroin valtion budjetista, Matikainen-Kallström toteaa.

Kokoomusedustaja huomauttaa, että eduskunta sisällytti viime joulukuussa budjettimietintöönsä ponnen, jonka mukaan kirjastojen valtionosuuksien siirtämistä verovaroin maksettaviksi nopeutetaan merkittävästi. Tästä huolimatta valtiovarainministeriö ehdottaa nyt eduskunnan päätöksestä huolimatta kirjastoille veikkausvoittovarojen lisäystä parilla miljoonalla eurolla.

Matikainen-Kallströmin mielestä huolestuttavinta asiassa on se, että Veikkauksen tuotonjakolain voimaantuloa halutaan lykätä yhä edelleen. Sen sijaan, että veikkausvoittovaroista maksettavia kirjastojen kuluja asteittain vähennettäisiin, niitä esitetään lisättäväksi, hän valittelee.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.