Mainos

Materiaalihintojen nousu odotettua lievempää

Rakennusmateriaalien hinnat ovat nousseet odotettua lievemmin. Rakennusurakoitsijoiden työmailleen ostamien tavaroiden hinnat ovat kallistuneet vuodessa keskimäärin pari prosenttia. Tämä käy ilmi Rakennusteollisuuden materiaalihintaraportista, jota tuore Rakennuslehti esittelee. Hankintapäälliköt arvioivat, että myös loppuvuonna hintojen nousu on lievää.

Tuotteittain hintakehitys on ollut kirjava. Puutavaroiden hinnat ovat nousseet eniten, keskimäärin kymmenen prosenttia. Kova kilpailu taas on laskenut terästen hintoja, jotka ovat halventuneet kymmenisen prosenttia.

Julkisivutiilien ja kalkkihiekkatiilien hinnat ovat raportin mukaan pysyneet kolmatta vuotta lähes ennallaan. Sisärakenteiden ja valmisosien hankintahinnat ovat kallistuneet keskimäärin kuusi prosenttia ja työkalut sekä käyttötarvikkeet runsaat kolme prosenttia.

Pesualtaiden, wc-istuinten ja sekoittajien hinnat ovat pysyneet muuttumattomina tammikuusta lähtien. Sähkötarvikkeet taas ovat nyt kymmenisen prosenttia halvempia kuin vuosi sitten.

Selvityksen mukaan alihankintojen hinnat talonrakentamisessa ovat kohoamassa. Vuoden sisällä lv-työt sekä ilmastointi- ja sähkötyöt ovat kallistuneet runsaan kymmenyksen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.