Mainos

Massaliike julistaa saarron sellutehtaan purkutöille

Kemijärven kansanliike on julistanut sellutehtaan purkutyöt saartoon. Massaliikkeen johtajan Heikki Nivalan mukaan yhtenä vaihtoehtona on saartaa tehdas ihmisketjulla, jos tehtaan purkutyöt aloitetaan. Tätä tarkemmin hän ei mahdollisia saartotoimia vielä paljasta.

Massaliike vetoaa myös ammattiosastoihin, ammattiliittoihin ja keskusjärjestöihin, jottei sellutehtaan purkutöitä aloiteta.

Stora Enso ryhtyy ajamaan tehtaan toimintaa alas viikonloppuna. Massaliikkeen pelkona on, että samalla alkaa myös tehtaan purkaminen. Sellunkeitto loppuu tehtaalla vappuun mennessä.

Nivala toivoo Stora Enson johdolta malttia, jotta tilanne ei kärjistyisi.

- Massaliike ei missään nimessä hyväksy tehtaan purkamista. Tarvittaessa olemme valmiita järeisiin käytännön toimenpiteisiin.

Massaliike vaatii, että tehtaan purkutöitä ei saa aloittaa ennen kuin pakkolunastuslupahakemus ja EU:n kilpailuvirastoon jätetty hakemus on käsitelty.

Kemijärven kaupunki hakee valtioneuvostolta oikeutta lunastaa Strora Enson sellutehtaan rakennukset. Lisäksi Kemijärven massaliike haluaa EU:n komission selvittävän, rikkooko Stora Enso kilpailulakeja kieltäytyessään myymästä tehdasta muille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.