Masala-linssit

  • 1 pss Santa Marian Veggie masala linssi-mausteseosta
  • 2-3 tomaattia
  • vähän parsa-, ruusu- tai kukkakaalia

Valmista linssit pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää lopuksi joukkoon kuutioitu tomaatti jaesikypsennetty parsa- tai kukkakaali nuppuina tai kypsät ruusukaalit halkaistuina. Jos et löydä kaupastasi ko. Veggie Masalaa, valmista se mukaillen punaisista, keltaisista tai vihreistä linsseistä.

  • n. 2 dl punaisia linssejä
  • 2-3 rkl öljyä
  • 1,5-2 tl garam masala- mausteseosta tai ripaukset paprika- ja chilijauhetta, juustokuminaa, kardemummaa, korianteria ja valkosipulijauhetta tai 1 puristettu kynsi
  • 3-3,5 dl vettä
  • 2-3 tomaattia
  • parsa-, kukka- tai ruusukaalia
  • 1. Kuumenna öljy paistokasarissa tai vokissa ja lisää siihen mausteet. Anna makujen "irrota" mausteita sekoitellen.
  • 2. Lisää huuhdotut linssitä ja pyörittele niitä hetki mausteseoksessa.
  • 3. Lisää vesi ja keitä 10-20 min. linssien kypsymisajasta riippuen. Jatka valmistusta kuten edellä eli lisää kuutioitu tomatti ja kaalit ja anna hautua hetken aikaa ennen tarjoilua. Tarjoa possupadan ja linssien seuraksi maustamatonta jogurttia tai ranskankermaa (pehmentää tulisuutta) sekä naan- tai pitaleipää tai rieskaa.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat