Mainos

Masa-Yardsille laajemmat takuumahdollisuudet Finnveralta

Finnvera voi jatkossa myöntää nykyistä laajemmin takuita Kvaerner Masa-Yardsin käyttöpääomarahoituksen turvaamiseksi. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta hyväksyi kauppa- ja teollisuusministeriön esityksen asiasta tänään. Sopimus antaa Masa-Yardsille selkänojan, jonka turvin yhtiö voi nykyistä paremmin neuvotella uusista laivatilauksista.

Finnveran Masa-Yardsin ja sen norjalaisen emoyhtiön Aker Kvaernerin kanssa tekemä sopimus on voimassa vuoden 2010 loppuun. Myönnettävien takuiden määrä riippuu käytännössä siitä, kuinka paljon tilauksia Masa-Yards onnistuu saamaan, mutta enimmillään niiden määrä voi kohota lähes 1,5 miljardiin euroon. Takuut myönnetään kaupalllisin ehdoin eli niihin ei sisälly tukielementtejä.

Sopimus takaa Masa-Yardsille emoyhtiö Aker Kvaernerista riippumattoman rahoitusaseman, mutta emokin osallistuu edelleen yhtiön rahoitukseen oman pääoman ehtoisesti. Finnvera on myöntänyt Masa-Yardsille takuita ennenkin, mutta nyt tehdyssä sopimuksessa mahdollisten takuiden enimmäismäärä on selvästi entistä suurempi.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 21.05.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.