Mainos

Martti Korhonen: Työnantajat irtisanovat häikäilemättä

Kuva: MTV3

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen moittii hallitusta velttoudesta. Korhosen mukaan vallitsevassa taloustilanteessa hallituksen olisi otettava käyttöön rivakammat otteet. Hänen mukaansa poliittinen tahto puuttuu.

- Nyt selitellään hirveästi. Puhutaan miljardiluokkaa olevasta elvytyksestä, kun tosiasiallisesti ja matemaattisesti laskettuna elvytyksen suuruusluokka on budjettikehysten päälle noin 200 miljoonaa euroa. Eli ei juuri mitään tällä hetkellä. Nyt tarvitaan tekemistä. Poliittista johtajuutta pitäisi olla, mutta kun ei ole.

Korhonen arvostelee myös yritysten irtisanomispolitiikkaa kiristyneessä taloustilanteessa. Hän ehdottaa muun muassa muutoksia työaikaan irtisanomisten sijaan.

- Suomessa on armottoman kova järjestelmä. Meillä irtisanotaan ja lomautetaan, kun vaihtoehtona olisi työajan lyhentäminen. Pidetään ihmiset työelämässä kiinni niin osaaminen säilyy, elämisen mahdollisuudet ja arvot säilyvät, koska suomalaiselle työ on tärkeä. Ennen kaikkea myös toimeentulon mahdollisuudet säilyvät.

Korhonen sanoo, että Suomessa on yksi Euroopan häikäilemättömimmistä irtisanomiskoneistoista. Hänen mukaansa työnantajat käyttävät helppoa irtisanomismahdollisuutta kylmästi hyväkseen.

- 90-luvun lamassa ihmisiä irtisanottiin ja syrjäytettiin aivan riittämiin. Eikö lamasta mitään opittu? Me maksamme edelleen tuon laman hintaa huonovointisuutena ja syrjäytymisenä. Olisi erittäin tärkeä pitää ihmiset työelämässä, jotta he pysyvät ylipäätään elämisessä kiinni.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.