Mainos

Martti Joenpolvi sai Aleksis Kiven palkinnon

Tämänvuotisen Aleksis Kiven palkinnon on saanut kirjailija Martti Joenpolvi. Palkinto on suuruudeltaan 70 000 markkaa. Aleksis Kiven palkinto on yksi arvostetuimpia suomalaiselle kirjallisuudelle osoitettuja tunnustuksia. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura jakaa palkinnon joka kolmas vuosi.

Martti Joenpolvea kiitetään suomalaisen novellin mestariksi. Hän kirjoittaa arjesta ohi arkisuuksien. Joenpolvi on syntynyt Käkisalmessa vuonna 1936. Ensimmäisen teoksensa Kevään kuusi päivää hän julkaisi neljäkymmentä vuotta sitten 1959. Vuodesta 1968 Joenpolvi on työskennellyt vapaana kirjailijana. Uransa aikana hän on julkaissut 22 teosta: romaaneja ja novelleja. Joenpolven uusin teos Kerrottu elämä ilmestyi vuonna 1997.

Joenpolvi on aiemmin myös saanut julkista tunnustusta, muun muassa Alex Matson -palkinnon ja Kirjailijaliiton tunnustuspalkinnon.

Ensimmäinen Aleksis Kiven palkinto myönnettiin 1936. Tähän mennessä on palkittu 45 kirjailijaa. Palkintolautakuntaan kuuluivat puheenjohtajana professori Hannes Sihvo ja jäseninä professorit Leena Kirstinä ja Juhani Niemi sekä kirjailijat Hannu Mäkelä ja Mari Mörö.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.