Martin Scorseselle Golden Globe

Elokuvaohjaaja Martin Scorsese on saanut vuoden 2003 Kultaisen maapallo -palkinnon parhaasta ohjaajan työstä. Golden Globe -palkinnot jaettiin Beverly Hillsissä Yhdysvalloissa myöhään sunnuntai-iltana.

Scorsese palkittiin elokuvan Gangs of New York ohjauksesta. Elokuva kertoo vuosien 1846 ja 1863 välisestä ajasta, jolloin irlantilaiset ja italialaiset jengit perustivat omat mafiansa New Yorkiin.

-Olin seitsemänvuotias, kun kuulin ensi kerran tuon tarinan, ja kesti nelisenkymmentä vuotta ennen kuin se tuli elokuvaksi, Scorsese sanoo.

Parhaana musikaalina palkittiin Chicago. Palkintoja saivat näyttelijät Richard Gere ja Renee Zellweger elokuvasta Chicago sekä kollegat Meryl Streep ja Chris Cooper elokuvasta Adaptation. Myös Jack Nicholson ja Nicole Kidman pokkasivat pystit omissa sarjoissaan.

Televisioalalta kunniaa keräsivät Jennifer Aniston, Donald Sutherland ja Uma Thurman. Parhaan ulkomaalaisen elokuvan palkinto meni Pedro Almodovarin ohjaamalle Puhu hänelle-elokuvalle.

Elokuva- ja tv-alan Kultaisia maapalloja jaettiin nyt kuudennenkymmenennen kerran. Palkinnot myöntää Hollywoodin ulkomaalaisten toimittajien yhdistys Foreign Press Association. Arvoasteikossa maapallot jäävät maaliskuussa jaettavien Oscareiden varjoon.

Lue myös:

    Uusimmat