Mainos

Martelalta tulosvaroitus

Martela ilmoittaa, että sen liikevaihto on kääntynyt markkinatilanteesta johtuen laskuun. Tammi-syyskuun tulos tulee jäämään selvästi odotettua heikommaksi ja myös loppuvuoden tuloskehitys arvioidaan heikoksi. Konsernin henkilöstömäärää ja kokonaiskustannuksia on ryhdytty sopeuttamaan kysyntätilannetta vastaavaksi ja Martela Oyj:n Nummelan tehtailla käynnistetään neuvottelut sopeuttamistoimenpiteistä.

Martela arvioi jo elokuun lopun pörssitiedotteessaan markkinatilanteen epävarmaksi ja vuosituloksen myös jäävän selvästi alle viime vuoden ennätystuloksen. Merkittävästi heikentyneet kansantalouksien kasvuluvut ja -ennusteet vaikuttavat nopeasti suhdanneherkkien toimistokalustemarkkinoiden kokonaiskysyntään, yhtiö kertoo.

Martelan laskutusvolyymit ovat pudonneet kaikilla päämarkkkina-alueilla, ja syyskuussa päättyvän kolmannen vuosineljänneksen laskutus ja myynti jäävät selvästi odotettua heikommaksi. Martela olettaa markkinatilanteen ja konsernin laskutuksen pysyvän heikkona ainakin suurimman osan loppuvuotta.

Martela-konsernin laskutus tammi-syyskuulta tulee jäämään selvästi alle viime vuoden vastaavan tuloksen ja tulos kolmannelta neljännekseltä muodostunee vain lievästi positiiviseksi. Tämän hetken arvioiden perusteella on täysin mahdollista, että vuoden viimeisen neljänneksen tulos muodostuu jopa lievästi tappiolliseksi, yhtiö kertoo.

Näiden arvioiden valossa konsernin tulos näyttää jäävän alle puoleen viimevuotisesta ennätystuloksesta, joka oli 90,8 miljoonaa markkaa ennen satunnaisia eriä ja veroja. Alentuneen kysynnän johdosta on jo ryhdytty henkilöstömäärien pienempiin sopeuttamis- toimenpiteisiin Martela AB:n Bodaforsin tehtaalla sekä Martela Oyj:n Kiteen tehtaalla.

Markkinatilanteen muodostuttua viime aikoina poikkeuksellisen epävarmaksi on päätetty lisäksi aloittaa Martela Oyj:n Nummelan tehtailla neuvottelut henkilöstön edustajien kanssa tuotantokapasiteetin ja kustannusten sopeuttamiseksi kysyntätilannetta vastaavaksi. Markkinatilanteen heikentyessä edelleen oletettua heikompaan suuntaan joudutaan henkilöstöä koskevat sopeuttamistoimenpiteet laajentamaan koskemaan myös muita yksiköitä, yhtiö kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.