Mainos

Mart Laar: Kaikesta huolimatta kyllä EU:lle

Virossa EU:n vastustus kasvaa samaan aikaan, kun maa on kirinyt jäsenyysneuvottelujen ykköskaartiin. Tällä hetkellä yli puolet virolaisista vastustaa EU:hun liittymistä. Pääministeri Mart Laar uskoo kuitenkin, että parin vuoden sisällä järjestettävässä kansanäänestyksessä tulos on kyllä EU:lle.

Viroa on pidetty Euroopan Unionin innokkaana hakijamaana ja mallioppilaana. Lainsäädäntöä ja taloutta on nopeasti hiottu EU-kuntoon. Virolaiset ovat kuitenkin alkaneet epäröidä. EU:n vastustus on nyt Virossa korkeammalla kuin koskaan.

-Olisi aika naiivia olettaa, että kun arvostelu EU:ta kohtaan on lisääntynyt Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa
niin sitä ei tapahtuisi Virossa. Mitä lähemmäksi olemme EU:ta päässeet voimakkammaksi on kritiikki muuttunut, sanoo Mart Laar.

Hallitusta kritisoidaan

EU:n pelätään ennen kaikkea nostavan hinnat pilviin. Lisäksi moni pelkää uutta tiivistä liittoa näin pian Neuvostoliiton jälkeen. Myös tyytymättömyys hallitukseen lisää vastustusta. Pääministeri Laarinkin suosio on pohjalukemissa.

-Hallitusta vastaan hyökätään ennen kaikkea juuri siksi, että Virossa ei ole aiemmin ollut näin pitkäaikaista hallitusta, Laar sanoo.

Hallitusta syytetään ennenkaikkea huonosta työttömyyden ja talouspolitiikan hoidosta. Ongelmia on ollut myös valtion omaisuuden yksityistämisessä. Oma lukunsa on surullisenkuuluisa ampumaharjoitus, jossa pääministerin maalitauluna oli oppositiojohtaja Edgar Savisaaren kuva.

-Se on ollut sellainen tapaus, missä oli aiheellista pyytää anteeksi ja olen niin tehnytkin, mutta se ei ilmeisestikään ole tehnyt minusta sen parempaa tai huonompaa pääministeriä, sanoo Laar.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.