Mainos

Marssijat täyttivät Pohjois-Irlannin kadut

Kymmenet tuhannet protestantit marssivat tänään kaikkialla Pohjois-Irlannissa juhlistaen protestanttien voittoa katolisista 310 vuotta sitten Boynessa. Pohjois-Irlannin poliisi yrittää yhä selvittää viime yön levottomuuksien seurauksia, kun 22-vuotias protestanttinen nuori mies murhattiin "satojen todistajien edessä".

Oranialaisveljeskunnan marssia

Ensimmäinen marssi lähti liikkeelle hieman ennen kello yhtätoista protestanttien perinteitä ylläpitävän Oranialaisveljeskunnan klubitiloista kohti Ormeau Roadin siltaa. Poliisit, jotka pitivät siltaa suljettuna aamuvarhaisesta, tiivistivät joukkojaan, kun ensimmäiset marssijat ilmestyivät näköpiiriin. Marssijat joutuivat pysähtymään sillan eteen, sillä Pohjois-Irlannin marssilautakunta kielsi viime vuonna marssit sillan toisella puolella olevien katolisten alueiden halki.

Muutama sata vanhaa miestä ja joitakin nuorempia poikia lähestyi siltaa, mutta he pysähtyivät sen edustalle, ja tyytyivät kuuntelemaan protestanttisen papin William Hoeyn puhetta.
-Rauhaa ei synny niin kauan kun tasavaltalaiset johtavat Pohjois-Irlantia, Hoey jylisi. Tasavaltalaisiksi kutsutaan suurinta osaa Pohjois-Irlannin katolisista.

Katolisten puolella hiljaista

Toisella puolella siltaa oli hiljaista. Ryan Maginnis oli matkalla huoltoasemalle ostamaan maitoa.
-En viitsi mennä ulos ja vastustaa protestanttien juhlakulkueita. Se ei ole minun arvoistani. Minä haluan vain hakea maitoni, hän sanoi. Muualla maakunnassa protestantit kerääntyivät retkeilemään marssireittien varsille.
-Tämä on juhlapäivä meille protestanteille, kertoi 74 -vuotias Ann Martins STT:lle lasten ja lastenlastensa ympäröimänä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.