Mainos

Mars-mönkijän löytö yllätti tutkijat – katso

Marsin maaperää tutkiva Curiosity-mönkijä on löytänyt erityislaatuisen kiven planeetan pinnalta. Alustavien tutkimusten mukaan jalkapallon kokoisen kiven koostumus muistuttaa maapallon sisuksissa muodostuvia harvinaisia kiviä, Nasa kertoi eilen.

Vastaavanlaisen kemiallisen koostumuksen omaavia kiviä on löydetty tuliperäisiltä alueilta maapallolla. Vastaavaa löytöä ei ole aiemmin tehty Marsista.

– Kivi on ainoa laatuaan, joten on vaikea sanoa, onko se syntynyt samankaltaisten prosessien seurauksena, Curiosity-ryhmän tutkija Edward Stolper kertoo.

Nimettiin kuolleen kollegan mukaan

Tutkimusryhmä nimesi kiven Jake Matijeviciksi kuolleen jäsenensä mukaan.

– Jake on outo marsilaiskivi. Siitä löytyy paljon elementtejä, jotka muistuttavat maasälpää, toteaa tutkija Ralf Gellert.

Curiosity-mönkijä on tutkinut kiveä alustavasti kahdella siihen asennetulla laitteella. Mönkijän sisältä löytyy lisäksi tarkempaan tutkimukseen pystyvä laboratorio.

Nasa ilmoitti myös ratkaisseensa Marsista löytyneen kiiltävän esineen arvoituksen. Kyseessä oli mönkijästä pudonnut muovinpala, minkä ei arvella vaikuttavan Curiosityn toimintaan.

(MTV3 - Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja