Marraskuu

25.11.2004

Sonneveld-talo, Rotterdam

T.i.l.a. vieraili Rotterdamissa Hollannissa 1933 valmistuneessa Sonneveld-talossa, joka on muutama vuosi sitten restauroitu ja avattu upeana museona. Lisätietoa museosta löydät www.nai.nl/e/sonneveld_e/index.html. Talo on pääosin sisustettu Hollantilaisen Willem H. Gispenin (1890-1981) suunnittelemilla huonekaluilla, jotka ovat nyt päässeet uudelleen tuotantoon ja ne valmistetaan alkuperäiseen tapaan edelleen pitkälle käsityönä. Lisätietoa Gispenin huonekaluista löydät www.dutchoriginals.com. Suomessa näitä huonekaluja myy Boknäs, tiedustelut 09-4770320 ja 4770 320.

18.11.2004

Gianni Versacen kattaukset Designmuseossa ja muotitaiteilija Marja Suna

T.i.l.a. vieraili Designmuseossa Helsingissä muotisuunnittelija Gianni Versacen näyttelyssä tutustumassa upeisiin kattauksiin ja astioihin. Näyttely on avoinna 16.1.2005 asti tiistaisin klo 11-20, keskiviikko-sunnuntai klo 11-18, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki. Lisätietoa näyttelystä www.designmuseum.fi

Tapasimme myös muotisuunnittelija Marja Sunan, jonka uniikkikoru- ja pukunäyttely ”Lumen ja jään juhlaa” on esillä Wäinö Aaltosen Museossa Turussa 16.1.2005 asti. Näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11-19, Itäinen Rantakatu 38, Turku. www.wam.fi

11.11.2004

Muotoilija Harri Koskinen

T.i.l.a. tapasi muotoilija Harri Koskisen, jonka suunnittelemia tuotteita moni tunnistaa, mutta itse suunnittelija on jäänyt tuntemattomaksi. Harri Koskinen palkittiin syyskuussa Italiassa Compasso D’oro palkinnolla Montinalle suunnittelemistaan tammisista Muu-tuoleista. Harri Koskinen on suunnitellut lukuisia tuotteita eri asiakkaille ympäri maailmaa. Ensimmäisiä suurempaa huomiota saanut työ oli Block-valaisin, Design House Stockholm 1996. Kotimaisille valmistajille suunniteltuja töitä ovat mm. Lantern lyhdyt, kattiloita, laseja ja uniikkitöitä Iittalalle sekä K-tuoli Woodnotesille. Japaniin Issey Miyakelle Harri on suunnitellut Vakio-kellon sekä hajuvesipulloja ja Italiaan Montinan lisäksi O Luce- valaisinvalmistajalle Lamppu-niminen valaisin.

Ruiskumaalauksella kuva takkaan

4.11.2004

T.i.l.a. vieraili Nummelassa tutustumassa vanhaan maalaistaloon, jonka 10-vuoden remonttiurakka on valmistumassa. Kodissa näimme myös taiteilija Vesa Lempiäisen suunnitteleman ja toteuttaman upean jugend-henkisen kylpyhuoneen, ja parhaillaan Vesa oli maalaamassa kaunista naiskuvaa olohuoneen takkaan. Haluttu kuva oli kopioitu piirtoheitinkalvolle ja kuva heijastettiin maalattavaan pintaan. Tällä tekniikalla on ohjelmassamme aiemmin maalattu yksinkertaisia satuhahmoja lastenhuoneen seinään, mutta tällä kertaa näimme kuinka ammattilainen tekee työn ruiskumaalauksena.

  • Lisätietoja Vesan töistä saat
  • 050-5688404 / Kati
  • http://www.kolumbus.fi/vesa.lempiainen/

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja