Marraskuu 2001

Arabian uusi suuri tehtaanmyymälä

Marraskuun alussa avautuva Arabian uusi tehtaanmyymälä Helsingin Arabianrannassa on huomattavasti edeltäjäänsä suurempi. Myynnissä on kaikki Arabialla tuotannossa olevat tuotteet sekä lisäksi Rörstrandin, Hackmanin ja Iittalan tuotteita. Kokonaan uuden lisän myyntivalikoimaan tuovat arvokkaat uniikkityöt.

Tehtaanmyymälä jakautuu prima- ja kakkoslaatu-puoleen. Myyntihyllyjen viereltä ideoita kotiinsa saa kattausmalleista ja ajoittaisita keittiönäytöksista. Arabian opastetut tehdaskierrokset painottuvat heinä-elokuulle, mutta muinakin aikoina niitä voi tiedustella tehdasemännältä.

Arabianranta, Hämeentie 135, 2.krs Helsinki, tiedustelut: 0204 3911, avoinna ark. 10-20 ja la-su 10-16.

ONNI - valtakunnallinen tekstiilitaidenäyttely Jyväskylässä

Tekstiilitaiteilijat Texo ry järjestää uusinta suomalaista tekstiilitaidetta esittelevän näyttelyn Jyväskylässä. Näytteillä on teoksia jo tunnetuilta tekstiilitaiteilijoilta, sekä uusilta, nuorilta tekijöiltä. Näyttelyn teemana on ONNI. Valitut teokset käsittelevät aihetta monista eri lähtökohdista. Mukana on niin perinteisiä työtapoja ja materiaaleja nykypäiväisen ilmaisun välineinä, kuin tekstiilitaiteelle vieraampien tekniikoiden ja raaka-aineiden sovelluksiakin.

Vuosi 2001 on teollisuustaiteen liitto Ornamon 90-vuotisjuhlavuosi. ONNI -näyttely on Texon, Ornamon jäsenjärjestön, päätapahtuma vuonna 2001. Keski-Suomen museo: Alvar Aallon katu 7, Onni-näyttely 6.1.02 asti, avoinna ti-su 11 - 18, Puhelin (014) 624 930. Museorakennus on Alvar Aallon suunnittelema.

Pispala, Tammela ja muu Tampere tauluina

Reino Viirilä (1901-1999) tunnetaan erityisesti kaupunkikuvaajana ja toisaalta hämäläisen luonnonmaiseman kuvaajana. Alkuaikoina varsinkin Pispala sai ikuistetuksi rinteensä taloineen moniin Viirilän maalauksiin ja myöhemmin tuli mukaan Tampereen muita kaupunginosia.

Viirilän kaupunkitaulujen rytmissä ja sommittelussa voi nähdä esikuvan, Paul Cézannen, vaikutuksen. 1970-luvulla Viirilä kiinnostui pop-taiteesta ja fotorealismista.

Tampereen Taidemuseo (kuvassa), Puutarhakatu 34, tiedustelut: (03) 3146 6577, Viirilän näyttely museossa 6.1. 2002 asti, avoinna ti - su 10 - 18.

Home - Sweet Home - englantilaista kodin suunnittelua

Taideteollisuusmuseossa vierailee British Councilin järjestämä näyttely, jossa paneudutaan englantilaisten suunnittelijoiden suhtautumiseen kotiin ja kodinsisustukseen. Näyttely tutkii niitä tapoja, joilla muotoilijat lähestyvät huonekalujen ja sisustuksien suunnittelua - usein kriittisesti, silloin tällöin älyllisesti, usein myös ironisesti.

Yhdistämällä huonekaluja, sisustuksia ja esineitä näyttelyn muotoilijat haluavat tuoda esille kuinka jotkut kodin esineet puhuttelevat tunnepitoisesti, toisten vaikuttaessa älyllisellä tasolla ajatuksia herättäen ja aktivoiden.

Taideteollisuusmuseo, Korkeavuorenkatu 23 Helsinki, näyttely 16. joulukuuta asti, avoinna: ti, to-su 11-18, ke 11-20. Opasvaraukset: (09) 6220 5422, 6220 540. Samaisella museokäynnillä voi tutustua myös mm. Anna-Maria Osipowin keramiikkaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja