Mainos

Marokossa jo yli 500 järistysuhria

Järistyskeskuksen lähellä olevien kylien kerrotaan tuhoutuneen.

Arviot Marokon eilisen maanjäristyksen uhrimäärästä nousevat. Marokon terveysministerin Mohamed Cheikh Biadillahin mukaan järistyksessä menehtyi yli 560 ihmistä. Uhreja pelätään löytyvän raunioista vielä lisää. Järistyksessä loukkaantuneita on noin 300.

Järistys iski varhain eilisaamuna Välimeren rannalla sijaitsevan Al Hoceiman kaupungin ympäristöön. Ranskalaisten seismologien mukaan järistys oli voimakkuudeltaan 6,3 richterin asteikolla.

Viranomaiset kertoivat, että järistyskeskuksen lähellä olevat kylät ovat tuhoutuneet. Maanjäristys oli alueen
pahin 40 vuoteen.

Marokon järistyksen uhrit odottavat apua

Abderahim Boutasrontun perhe ehti jo hetken luulla olevansa onnekas. Perheen talo ei romahtanut kasaan tiistain maanjäristyksessä vaan säilyi vahingoittumattomana. Mutta vähän ennen aamunkoittoa keskiviikkona iski jälkijäristys, jota Boutasrontujen hentorakenteinen talo ei enää kestänyt. Ja mikä pahinta, perheen isä todennäköisesti kuoli jäätyään romahtaneen talon alle.

Boutasrontujen seitsenhenkinen perhe elää nyt taivasalla. Taivas pysyy Abderahimin sisaren, Najian, mukaan perheen kattona tulevaisuudessakin. -Tämä on kauheaa. Meillä ei ole kotia eikä rahaa uuden rakentamiseen. Haluaisimme jäädä Imzoureniin, mutta joutuisimme asumaan kadulla viikkoja, Najia suree.

Al Hoceiman kaupungissa tilanne on yhtä epätoivoinen. Fatima Moussaoui kertoo värjötelleensä koko yön ulkona kaatosateessa. Fatiman tyttären molemmat jalat ovat poikki, mutta lääkäriä tai lääkkeitä ei ole. Khadika Ouhand, toisen jalkansa jo aiemmin menettänyt berberinainen, menetti järistyksessä loputkin elämänsä tukipilareista: miehensä ja poikansa. -Tarvitsen muiden apua päästäkseni edes vessaan. Haluaisin ruokaa ja lääkkeitä, hän anelee.

SPR lähettää Marokkoon vaatteita 30000 ihmiselle


Suomen Punainen Risti lähettää Marokon maanjäristysalueelle vaatteita 30000 ihmiselle, kaksi hallitelttaa ja työntekijän. Tarvikkeet saadaan SPR:n logistiikkakeskuksen varastoista Tampereen Kalkusta.

Tavarat kuljetetaan Marokkoon lentokoneella Tampere-Pirkkalan lentoasemalta. Halliteltat ovat 12 metriä pitkiä ja kuusi metriä leveitä. Niitä käytetään avustustarvikkeiden varastoimiseen. SPR:n logistiikkakeskuksen työntekijä Petri Keskinen lähtee paikalle viikoksi huolehtimaan teltoista.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 25.02.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.