Mainos

Markus Selin saa syytteet talousrikoksista

Syyttäjä mukaan elokuvatuottaja Markus Selin olisi salannut muutamia vuosia sitten omaisuuttaan muun muassa vakuutusyhtiöltä, verottajalta ja pankilta.

Elokuvatuottaja Markus Selin saa syytteet törkeästä velallisen petoksesta ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

Syyttäjä katsoo, että Selin olisi salannut muutamia vuosia sitten omaisuuttaan muun muassa vakuutusyhtiöltä, verottajalta ja pankilta. Elokuvatuottajalla oli suuret velat vielä jokusia vuosia sitten ulosotossa. Hän maksoi sittemmin velat kerralla pois.

Syyttäjä vahvistaa STT:lle, että rikossyytteet liittyvät juuri samoihin ulosotossa olleisiin velkoihin. Epäilynä on käytännössä se, että Selin olisi pimittänyt omaisuuttaan.

STT:n tavoittama Selin ei halunnut kommentoida syytteitä millään tavalla. - En ole kuullut edes asiasta, Selin sanoi aamupäivällä. - Oikeushan nämä sitten päättää, Selin kuitenkin jatkoi.

Jutulle ei vielä ole määrätty käräjäoikeudessa käsittelypäivää.

Uhkana vankeus

Jos henkilö tuomitaan törkeästä velallisen petoksesta tai törkeästä velallisen epärehellisyydestä, niin kummastakin seuraa vankilatuomio. Molemmista rikoksista on rangaistuksena vankeutta vähintään neljä kuukautta.

Enimmäisrangaistus kummastakin rikoksesta on neljä vuotta vankeutta.

Käytännössä velallisen petos tarkoittaa tilannetta, jossa velallinen salaa omaisuuttaan esimerkiksi ulosottomenettelyssä. Törkeäksi rikoksen tekee se, jos teolla yritetään hankkia itselle huomattavaa hyötyä.

Velallisen epärehellisyys tarkoittaa tilannetta, jossa velallinen esimerkiksi siirtää omaisuuttaan velkojien ulottumattomiin ulkomaille tai hävittää sitä. Suuren hyödyn tavoittelu tekee myös tästä rikoksesta törkeän.

Solar Filmsin keulakuva

47-vuotias Selin on Solar Filmsin keulakuva ja hallituksen puheenjohtaja. Yhtiö on vuosia ollut markkinajohtaja kotimaisessa elokuvatuotannossa, ja se on myös yksi Suomen suurimmista yksityisistä tv-tuotantoyhtiöistä.

Selin on tuottanut esimerkiksi elokuvat V2 - jäätynyt enkeli, Valkoinen kaupunki, Matti ja Paha maa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.