Markus Aremo on Vuoden Kokki

Helsinkiläinen keittiömestari Markus Aremo voitti Vuoden Kokki 1999 -kilpailun Maarianhaminassa tänään. Kaksipäiväinen ruoanlaiton SM-kilpailu järjestettiin nyt neljännen kerran.

Markus Aremo on ylioppilastutkinnon jälkeen suorittanut hotelli- ja ravintolaesimiestutkinnon Espoon hotelli- ja ravintolaoppilaitoksessa. Vuodesta 1996 hän on työskennellyt keittiömestarina ravintola Georgessa. Aiemmin Aremo on ollut kokkina ravintola Amadeuksessa ja Lord-hotellissa.

Ulkomaista kilpailukokemusta hänellä on mm. Salzburgista ja Berliinistä. Suomen kokkimaajoukkueen mukana Markus Aremo kilpaili viime syksynä Lontoossa Salon Culinaires -kilpailussa sekä Culinary World Cupissa Luxemburgissa.

Vanhan sanonnan mukaan kolmas kerta sanoi toden Markus Aremolle Vuoden Kokki -kisassa. Vuonna 1997 hän sijoittui kolmanneksi ja viime vuonna toiseksi.

Toiseksi sijoittui nyt vuoromestari Jarkko Erkkilä, joka työskentelee hotelli Juliassa Turussa. Kolmanneksi tuli vuoromestari Henry Tikkanen. Hänen työpaikkansa on ravintola G.W. Sundmans Helsingissä.

Kolme muuta finalistia sijoittuivat neljännelle tilalle. He ovat kylmäkkö Teemu Aura ravintola Meritorpasta Helsingistä, keittiömestari Marcel Hägglund ravintola La Cartesta Porvoosta ja vuoromestari Marko Rauhala hotelli Juliasta Turusta.

Markus Aremo valmisti pääruoaksi juustolla ja tomaatilla kuorrutettua haukimerirapumureketta. Lisäkkeinä olivat paistetut kampasimpukat ja juuresvoikastike, haudutettu pinaatti ja uppomuna, pekoniperunasose ja tumma valkosipulikastike. Jälkiruoaksi hän loihti tyrnivalkosuklaamoussea ja tyrnisorbettia kinuskikastikkeen kera. Aiemmin on Vuoden Kokeiksi valittu Aki Wahlman, Michael Björklund ja Petteri Laiho.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat