Marko Björsin kassi:

- turskaa - kauraleseitä- varrasleipää - porkkanoita - maissi - banaaneja - omena - vihreitä chilejä

Aki Wahlmanin ja Marko Björsin menu:

Juuressose

200 g perunaa 100 g porkkanaa 50 g voita 1 dl keitinlientä

Keitä juurekset kypsäksi, soseuta ja lisää joukkoon voi.

Turskaa Markon tapaan

200 g turskaa 1/2 chilipaprika valkosipulin kynsi tilliä oliiviöljyä

Paista kuumassa oliiviöljyssä kaikki aineet ja mausta suolalla.

Leivitettyä turskaa

ruisleipä 5 basilikan lehteä timjamin oksa

Laita kaikki aineet cutteriin ja kasta kalapala leivitysmassaan. Paista voissa 2 min.

Maissi-valkosipulikastike

100 g maissia 2 valkospulin kynttä 1 dl kuohhukermaa 1/2 dl valkoviiniä

Paahda maissi ja valkosipulit uunissa. Lisää muut aineet ja keitä 10 min. Paseeraa ja laita tarjolle kalan kanssa.

Omenakompotti

omena 1/2 vaniljatanko 20 g voita

Leikkaa omena kuutioiksi ja hauduta 3 min.

Haudutettua banaania

banaani 1 rkl fariinisokeria 1 dl valkoviiniä

Leikkaa banaani viipaleiksi, lisää muut aineet ja hauduta 2 min.

Lue myös:

    Uusimmat