Mainos

Markku Niskala Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun johtoon

SPR:n pääsihteeri Markku Niskala on valittu kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälisen liiton pääsihteeriksi Genevessä.

Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Markku Niskala on valittu yksimielisesti Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälisen liiton (IFRC) pääsihteeriksi. Valinta tehtiin liiton yleiskokouksessa Genevessä tänään.

Niskala on toiminut liiton vt. pääsihteerinä heinäkuusta lähtien, kun edellinen pääsihteeri Didier Cherpitel jätti paikkansa puoli vuotta ennen kautensa päättymistä.

Markku Niskala on toiminut Suomen Punaisen Ristin pääsihteerinä vuodesta 1988. Tätä ennen hän toimi muun muassa IFRC:n Euroopan osaston päällikkönä Genevessä ja useissa eri tehtävissä SPR:ssä aina 1970-luvun alkupuolelta lähtien, mm. järjestöjohtajana sekä Helsingin ja Uudenmaan piirin toiminnanjohtajana.

Suomen Punaisen Ristin vt. pääsihteerinä toimii toistaiseksi ohjelmajohtaja Kristiina Kumpula.

Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälisellä liitolla on nyt jäseninä 181 kansallista yhdistystä. Tänään yleiskokouksessa liiton jäseniksi hyväksyttiin kolme uutta yhdistystä: Kazakstanin Punainen Puolikuu sekä Mikronesian ja Cook-saarten Punaiset Ristit. Järjestön päätoimisto eli sihteeristö on Genevessä Sveitsissä.

Liitto koordinoi järjestön avustustyötä ja kehitysyhteistyötä sekä tukee heikoimpia kansallisia yhdistyksiä. Sen neljä ydintehtävää ovat: Punaisen Ristin/Punaisen Puolikuun perusperiaatteiden ja humanitaaristen arvojen edistäminen, humanitaarisen avun antaminen, auttamisvalmiuden kehittäminen sekä terveyden ja huolenpidon edistäminen lähiyhteisöissä.


(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.