Mainos

Markkinoille Nokian tulosheikennyksen suuruus yllätys

Analyytikoille Nokian tulosvaroitus ei tullut suurena yllätyksenä. Matkapuhelinmyynnin kasvun taittumisesta on maailmalla puhuttu jo jonkin aikaa. Analyytikko Mika Paloranta Meritasta osasi odottaa tulosvaroitusta, mutta silti Nokian tulosluvut näyttäisivät menevät alle hänen arvionsa.

Nokia

Nokian mukaan sen markkinaosuus matkapuhelimissa kuitenkin yhä kasvaa. Tämä ei Palorannan mukaan kompensoi tuloksen heikkenemisuutista, koska Nokian vahva markkinaosuuden kasvu on ollut tiedossa jo pidemmän aikaa. Nokia sanoo tiedotteessaan toteuttavansa määrätietoisia toimia toimintojen sopeuttamiseksi muuttuviin markkinaolosuhteisiin.

Paloranta arvioi Nokian trimmaavan tuotantolaitoksiaan mm. USA:ssa ja Saksassa. Irtisanomisiin hän ei usko. -Nokian resurssit ovat pienet kilpailijoihin verrattuna. Sellaista läskiä, mitä Ericsson nyt leikkaa, Nokialla ei ole. Nokian kurssi putosi viidenneksen pian tulosvaroituksen julkistuksen jälkeen.

Analyytikko Jussi Hyöty Pankkiiriliike FIMista katsoo, että Nokian osakkeelle haetaan nyt reaalista arvoa. Hän pitää Nokian tulosvaroitusta pikemminkin markkinoiden kuin Nokian ongelmana. Sen verran paljon odotuksia Nokian kurssiin oli ladattu. Hyödyn mukaan Nokian alamäki voi kestää siihen asti kun yhtiö kertoo ensimmäisen vuosipuoliskon tuloksensa heinäkuun loppupuolella.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.