Mainos

Markkinoilla uskotaan yhä Kreikkaan: " Ei finanssikriisin aineksia"

Markkinoilla reagoitiin yllättävän maltillisesti Kreikan tilanteeseen, sanoo OP-Pohjolan ekonomisti Timo Hirvonen.

Aasiassa keskeiset indeksit laskivat yhdestä reiluun kahteen prosenttiin. Euro puolestaan heikentyi pari prosenttia suhteessa Yhdysvaltain dollariin.

Hirvosen mukaan pieni lasku oli odotettavissa. Hän uskoo vaikutuksen jäävän samaan luokkaan myös Euroopan pörsseissä. Ainakin tänään kiinni olevan Ateenan pörssin sulkemista hän pitää järkevänä, koska siellä osakekurssit olisivat luultavasti pudonneet tuntuvasti.

– Ei tässä finanssikriisin aineksia ole, Hirvonen sanoo.

Hän pitää maltillisia kurssimuutoksia merkkinä siitä, että markkinoilla vielä luotetaan Kreikkaan. Kyselyjen mukaan kansa olisi asettumassa sunnuntain kansanäänestyksessä eurossa pysymisen taakse. Tämä tarkoittaisi luultavasti hallituksen kaatumista ja uusia vaaleja, minkä jälkeen neuvottelupöytään voitaisiin ehkä taas lähteä tavallaan puhtaalta pöydältä.

Markkinat vaikuttavat olevan odottavalla kannalla. Hirvonen uskoo tilanteen pysyvän suhteellisen vakaana ainakin kansanäänestykseen asti. Jos markkinoiden luottamus Kreikkaan olisi täysin mennyt, olisi eurokin heikentynyt nähtyä enemmän.

– Odotukset ovat, että tässä tulee vain ylimääräinen mutka matkan varrelle. Jos kreikkalaiset äänestävät euron puolesta, kaikki on taas mahdollista, Hirvonen tuumaa.

Jos ei-äänet kuitenkin voittaisivat, pörssien alamäki voisi olla huomattavasti nähtyä jyrkempi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.