Mainos

Markkinoiden reaktiot Bushin puheeseen vaisuja

Markkinoiden reaktiot Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin talouspuheeseen olivat aamulla varsin vaisuja ja sekavia. Mitään riemunkiljahduksia ei kuulunut, vaikka Bush eilisiltana esitti sijoittajille varsin mukavia porkkanoita mm. osinkotulojen verovapauden muodossa.

Runsaan 643 miljardin euron talouspaketti ei piristänyt merkittävästi pörssejä Aasiassa tänään. Japanissa Tokion pörssin Nikkei-indeksi vajosi, ja useissa muissa Kaukoidän pörsseissä nousu jäi niukaksi. New Yorkin pörsseissä reaktio oli eilen sekalainen, sillä teollisuusosakkeiden Dow Jones -indeksi päätyi miinukselle ja Nasdaq-teknoindeksi plussalle.

Dollari vahvistui hieman useita aasialaisia valuuttoja vastaan, mutta Japanissa dollarin suunta suunta kääntyi alas. Irakin sodan uhka piti valuuttakauppiaat edelleen varuillaan.

Irakin sodan uhkan vuoksi tuntuvasti vahvistuneen kullan hinta sen sijaan laski selvästi. Tiistai-illan päätösnoteeraus yhdysvaltalaisessa Comex-raaka-ainepörssissä oli 347,70 dollaria unssilta, kun maanantain huippulukema oli 357 dollaria.

(MTV3-STT-Reuters)

Yhdysvaltain demokraatit arvostelevat jyrkästi presidentti Bushin talouden elvytyspakettiä. Epäilijöiden joukossa on myös nimekkäitä republikaaneja, muun muassa senaattori John McCain. Hänen mielestään Bushin suunnitelmat eivät hyödytä tarpeeksi tavallisia työtä tekeviä amerikkalaisia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.