Mainos

Markkinatuomioistuimelta sakkoja Kultajouselle

Kultaketju Kultajousi on tuomittu sakkoihin vääristä markkinointitavoista. Markkinatuomioistuimen mukaan ketju rikkoi säännöksiä loppuunmyynnistä.

Markkinatuomioistuin on tuominnut kulta- ja koruketju Kultajousen lainvastaisista loppuunmyynneistä. Samalla se määräsi perheyhtiön maksamaan kuluttaja-asiamiehen vuonna 1997 antaman 150 000 markan eli melkein 23 230 euron uhkasakon ja kielsi yhtiötä jatkamasta laitonta myyntiä uuden 75 000 euron uhkasakon voimalla. Lisäksi tuomioistuin antoi henkilökohtaiset markkinointikiellot silloiselle toimitusjohtajalle Tapio Virtaselle ja hallituksen jäsenelle Timo Virtaselle. Kieltoihin liittyy 50 000 euron uhkasakko.

Markkinatuomioistuimen mukaan Kultajousi-ketju on jatkuvasti käyttänyt vääriä markkinointitapoja. Perheyhtiö on laskenut alennusprosentit ohjevähittäishinnasta, jolla tuotteita ei kuitenkaan ole todellisuudessa myyty. Tällainen alennushintojen laskentatapa on vastoin kuluttajansuojalakia, koska alennus- ja loppuunmyynteihin hinnat on laskettava aikaisemmin perityistä hinnoista. Markkinatuomioistuin moittii ketjun loppuunmyyntejä myös siitä, että niiden aikana varastoja on täydennetty.

Kuluttaja-asiamies oli vaatinut myös perheyhtiössä vuonna 1986 toimineen vastuullisen yhtiömiehen uhkasakon täytäntöönpanoa, mutta markkinatuomioistuin katsoi olosuhteiden muuttuneen sen jälkeen. Siihen ei myöskään ollut annettu tarvittavia perusteita.

Kultajousi-ketju toimii eri puolilla Suomea.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.