Mainos

Markkinat yhä reilusti miinuksella Helsingissä

Kurssit Helsingin pörssissä ovat pysyneet koko aamupäivän jyrkässä laskussa. Kurssilasku alkoi heli pörssin avauduttua kello 10 ja sama suuntaus on jatkunut tähän saakka.

Pankkiosakkeet ovat kaikki laskeneet yli viisi prosenttia Ålandsbankenia lukuunottamatta. Pohjolan osakkeessa pudotusta on ollut noin 8 prosenttia, Nordealla vajaat 7 ja Sampolla yli 5 prosenttia. Ålandsbankenilla kurssi on pysynyt perjaintain päätöslukemissa eikä tänään ole nähty nousua eikä laskua.

Pörssin yleistä kurssikehitystä kuvaava OMX Helsinki -indeksi on ollut runsaat neljä prosenttia miinuksella. Matkapuhelinjätti Nokia on ollut puolestaan runsaan kolmen prosentin laskussa.

Rajua laskua myös muualla

Myös muualla Euroopassa on nähty finanssikriisin kärjistymisen vuoksi selvää kurssilaskua. Yhteisvaluutta euroa käyttävien maiden valtiovarainministerit kokoontuvatkin tänään Luxemburgiin pohtimaan, kuinka palauttaa luottamus horjuvaan pankkijärjestelmään. Toistaiseksi kaikki maat ovat reagoineet luottokriisiin yksittäin.

Aasiassa pörssit laskivat jyrkästi, ja Tokion pörssin Nikkei-indeksi laski 4,3 prosenttia ja painui alimmalle tasolle neljään vuoteen.

Lue myös

Pörssikursseja voi seurata lähes reaaliaikaisesti myös Kauppalehden sivuilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.