Markkinat sekaisin: Unkarikin ehkä vääristellyt talouslukujaan

Pörssi- ja valuuttamarkkinat ovat menneet jälleen sekaisin, kun Unkarin hallitus kertoi julkistavansa todelliset tiedot maan taloustilanteesta viikonvaihteessa tai ensi viikon alussa. Keväällä valtaan astuneen oikeistohallituksen mukaan edellinen hallitus vääristeli talouslukuja.

- Unkarissa edellinen hallitus väärensi tietoja. Kreikassa he väärensivät myös tietoja. Kreikassa totuuden hetki on tullut. Unkari on yhä sen edessä, sanoi pääministeri Viktor Orbanin edustaja uutistoimisto Reutersin mukaan.

Unkarin talous on ollut heikolla finanssikriisistä lähtien. Edellinen vasemmistohallitus neuvotteli Kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:ltä lainan, jonka turvin Unkari on selvinnyt tähän mennessä.

Unkarin keskuspankki arvioi, että maan budjettivaje on 4,3-4,5 prosenttia bruttokansantuotteesta. Analyytikkojen mukaan vaje on 5 prosenttia. Luvut ovat siedettäviä, sillä Kreikan vaje on pitkälti yli 10 prosenttia.

Orbanin hallituksen mukaan kuluvan vuoden vaje on kuitenkin paljon suurempi, sillä sosialistihallinto on jättänyt jälkeensä "taloudellisia luurankoja".

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat