Mainos

Markkinat pettyivät Ruotsin elvytyspakettiin

Ruotsin hallituksen tänään julkistaman elvytyspaketin koko jäi 8,3 miljardiin Ruotsin kruunuun eli vajaaseen 800 miljoonaan euroon. Markkinoilla pääministeri Fredrik Reinfeldtin toimia pidettiin liian varovaisina talouskriisin kokoon verrattuna.

Elvytyspaketin tarkoituksena on tukea työmarkkinoita ja kysyntää rakennusalalla.

Reinfeldtin mukaan hallitus ei halua lyhyen aikavälin kulutusjuhlia vaan aikoo pitää julkisen talouden terveenä. Pääministeri sanoi, ettei hallitus halua korottaa veroja eikä leikata hyvinvointia.

Pääministeri puolustautui myös sanomalla, että Ruotsin ensi vuoden budjetti on jo Euroopan elvyttävin. 8 miljardin kruunun lisäys tulee näin budjetin sisältämän 32 miljardin kruunun päälle. Hallitus laskee, että elvytykseen käytettävät varat nousevat lähes 3 prosenttiin bruttokansantuotteesta, kun EU:n tavoite on runsaassa prosentissa.

Elvytyspaketti ei sisältänyt vaadittuja tukia autoteollisuudella. Teollisuusministeri Maud Olofsson sanoi, että hallitus odottaa ensin Yhdysvaltain tukipäätöksiä omalle autoteollisuudelleen. Ruotsalaiset henkilöautovalmistajat Volvo ja Saab ovat amerikkalaisomistuksessa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.