Mainos

Markkinat pettyivät Nokiaan

Tuloksestaan ilmoittanut Nokia on aiheuttanut pettymyksen Helsingin pörssissä. Tulostietojen jälkeen yhtiön osakekurssi lähti laskuun. Päivän päätteeksi kurssi oli pudonnut 9,5 prosenttia.

Odotetusti vuoden viimeinen neljännes oli myös Nokialle tuulinen. Tuolloin konsernin liikevaihto romahti 19,5 prosenttia.

Koko vuoden osalta tulos ennen veroja laski 4,97 miljardiin euroon edellisvuoden 8,3 miljardista eurosta.

Markkinoilla oli odotettu, että Nokian oikaistu tulos osaketta kohti olisi ollut jopa 0,30 euroa. Luku jäi 0,15 euroon.

- Nokian viimeisen neljänneksen tulos oli selvästi odotettua huonompi, mikä sysäsi pörssikurssin heti yli 7 prosentin laskuun. Nokia kärsii kuluttajien luottamuksen huononemisesta ja valuuttakurssien voimakkaasta vaihtelusta, arvioi Kauppalehden uutispäällikkö Tapani Mäkinen.

Muutkin puhelinjätit pulassa

Nokia ei ole ongelmineen yksin, sillä hyvin ei mennyt myöskään korealaisella LG Electronicsilla. Se raportoi jo ennen Nokiaa huonosti sujuneesta loppuvuodestaan, eivätkä yhtiön tämän vuoden näkymät povaa tilanteen nopeaa parantumista. LG Electronics on maailman kolmanneksi suurin matkapuhelinyhtiö Nokian ja toisen korealaisen matkapuhelinyhtiön Samsungin jälkeen.

Samsung julkistaa omat tulostietonsa ja matkapuhelinmyyntinsä perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Helsingin pörssin yleisindeksi niiasi Nokian painosta 3,1 prosenttia 4 943 pisteeseen.

Kymmenen vaihdetuimman yhtiön listalla loivassa nousussa olivat UPM, Stora Enso, Fortum, Sampo ja Kesko. Laskijoita olivat Nordea, Outokumpu, Neste Oil ja Kone, joka kertoo omat tulostietonsa perjantaina.

(MTV3-STT)

LUE MYÖS:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.