Mainos

Markkinamyllerrys jäänyt pelättyä kevyemmäksi

Kreikan kansanäänestyksen tulos on aiheuttanut odotettua myllerrystä korko- ja valuuttamarkkinoilla.  

Kreikan kymmenvuotisen valtionlainan korko on kohonnut jälkimarkkinoilla jyrkästi. Korko noteerattiin kello 17.30 aikaan 18,2 prosentissa verrattuna perjantain 14,9 prosenttiin.  

Nousussa, joskin huomattavasti maltillisemmassa, ovat olleet myös muiden Etelä-Euroopan maiden lainapaperien korot. Niin Espanjan kuin Italiankin kymmenvuotiset lainat olivat kohonneet 2,3 prosenttiin perjantain 2,2 prosentista.  

Vakaana sijoituksena pidetty Saksan kymmenvuotisen valtionlainan korko on sen sijaan laskenut. Korko noteerattiin 0,78 prosentissa, kun se perjantaina oli 0,79 prosenttia.  

Euro on heikentynyt tänään keskeisiä valuuttoja vastaan. Euro noteerattiin 1,106 dollarissa verrattuna perjantain 1,111 dollariin. Euroopan osakemarkkinat ovat olleet pelättyä loivemmassa laskussa. Frankfurtin Dax-indeksi oli painunut -0,9 % prosenttia, Pariisin CAC -1,3 prosenttia ja Lontoon FTSE 100 -indeksi -0,5 prosenttia. Madridin pörssin yleisindeksi heikentyi -1,7 prosenttia ja Milanon -2,9 prosenttia.

Helsingin pörssin OMX-yleisindeksi on heikentynyt prosentin verran. Vaihtokärjessä voimakkaimmassa laskussa on ollut teräsyhtiö Outokumpu, jonka osake on halventunut 3,6 prosenttia.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.