Mainos

Markkahinnat säilyvät kaupoissa maaliskuun jälkeenkin

Vaikka markalla ei maaliskuussa enää voi maksaa, säilyttävät kaupat markkahinnat näkyvissä niin kauan, kuin se katsotaan asiakkaan kannalta tarpeelliseksi.

Kaupan keskusliikkeet ovat päättäneet, että markkahinnat säilyvät hintalapuissa tarvittaessa pitkään yli ensi vuoden maaliskuun alun. Ketjut vakuuttavat asiakaspalautteen ratkaisevan, miten kauan markkahinnat säilyvät euron rinnalla.

Vuodenvaihteessa eurohinnat muuttuvat isoiksi ja markkahinnat pieniksi. Maaliskuussa markalla ei voi enää maksaa, mutta markkahinnat säilyvät hintalapuissa.

- Kuuntelemme asiakasta, meillä on erilaiset palautejärjestelmät ja sen perusteella päätetään, kuinka kauan markkahintoja pidetään hintalapuissa, kertoo Tradekan talousjohtaja Tapio Lehikoinen MTV3:n uutisille.

Tradekan lisäksi myös Kesko on valmistautunut säilyttämään makkaroiden markkahintalaput tarvittaessa vuoden loppuun. S-Ryhmä ei ole määrittänyt takarajaa.

Sen sijaan peliautomaateista sana markka katoaa kokonaan ensi vuoden alussa. Raha-automaattiyhdistys RAY on jakanut automaatteihin 20 000 eurolasia ympäri Suomea ja lisää tehdään vielä viisituhatta. Vanhoista laseista tulee lasivillan raaka-ainetta. Korjattavana ovat myös pajatsojen voitonmaksukoneistot.

- Tällä hetkellä lisätään viiden markan kolikon käyttömahdollisuutta ja samalla valmistaudutaan siihen, että euron kolikot ovat helposti käyttöön otettavissa vuoden 2002 alussa, sanoi RAY:n tuotepäällikkö Risto Moisala uutisille.

Markan kolikoilla toimivat pysäköintimittarit katoavat myös vauhdilla katukuvasta. Esimerkiksi Helsingissä pylväsmittareita on ollut noin seitsemänsataa. Jäljelle on tarkoitus jättää vain viitisenkymmentä pylväsmittaria. Tilalle tulee asukaspaikoitusta tai lippuautomaatteja.

Tampereella pylväsmittareista tulee vielä harvinaisempia - niitä jää kaupunkiin vain parikymmentä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 02.10.2001)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja