Mainos

Markat pankkiin joulukuun aikana

Pankit ottavat markkamääräisiä kolikoita ja seteleitä maksutta vastaan vielä tämän kuun ajan.

Markkamääräiset rahat kannattaa viimeistään joulusiivouksen yhteydessä kaivaa kätköistään ja palauttaa pankkiin. Vielä joulukuun aikana kaikki pankit ottavat markkamääräisiä seteleitä ja kolikoita maksutta vastaan omilta asiakkailtaan.

Suomen Pankissa arvioidaan, että myös ensi vuonna osa pankeista saattaa ottaa markkoja vastaan. Todennäköisesti pankit vastaanottavat kuitenkin vain seteleitä ja perivät palvelusta palkkion.

Joulukuun aikana asiakkaat voivat palauttaa markat ja pennit tallettamalla ne omalle pankkitililleen. Rahoista maksetaan niiden nimellisarvon mukaisesti, ja tilillä rahamäärät muuntuvat automaattisesti euroiksi ja senteiksi.

Vanhimmat kolikot muuttuvat arvottomiksi


Palauttamista on hyvä kiirehtiä myös siksi, että vanhimpien, vuoden 1994 alussa lakkautettujen kolikoiden lunastusaika loppuu vuodenvaihteessa kokonaan.

Siihen mennessä on palautettava honka-aiheiset kupari- ja alumiinipennit sekä 5-, 10-, 20- ja 50-penniset ja sitä vanhemmat kolikot. Lunastusajan päätyttyä nämä kolikot ovat rahoina täysin arvottomia.

Suomen Pankin haarakonttoreiden asiakaskassat Oulussa, Kuopiossa, Tampereella ja Turussa ottavat markkamääräisten rahojen palautuksia vastaan joulukuun loppuun asti maanantaista perjantaihin klo 10-12.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.