Mainos

Markat ja pennit vielä pankeista maksutta euroiksi

Suomen Pankki neuvoo vaihtamaan markat ja pennit nykyiseen rahaan, sillä tämän vuoden loppuun saakka pankit tekevät vaihdon maksutta asiakkailleen. Ripeyttä tarvitaan myös siksi, että vuoden 1994 lakkautettujen kolikoiden lunastusaika päättyy vuoden lopussa. Sen jälkeen ne ovat arvottomia eikä edes Suomen Pankki vaihda niitä.

Suomen Pankki vaihtaa viimeiseen markkamääräiseen sarjaan kuuluvat kolikot ja kaikki setelit euroiksi 29:nteen helmikuuta 2012. Tämän vuoden loppuun mennessä on vaihdettava honka-aiheiset kupari- ja alumiinipennit sekä 5-, 10-, 20 ja 50-penniset ja sitä vanhemmat kolikot. Pankkien asiakkaat voivat palauttaa markat ja pennit tallettamalla ne pankkitililleen, josta ne muutetaan automaattisesti euroiksi ja senteiksi.

Suomen Pankin haarakonttorit palvelevat kuluttajia tämän vuoden loppuun. Sen jälkeen palvelee vain Helsingissä sijaitseva pääkonttori.

Markka- ja pennikolikoita on vielä liikenteessä yli 106 miljoonan euron eli melkein 630 miljoonan markan arvosta. Seteleitä on liikenteessä 152 miljoonan euron eli 905 miljoonan markan arvosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.