Mark Zuckerbergin entistä turvallisuuspäällikköä syytetään seksuaalisesta häirinnästä ja rasistisesta käytöksestä

Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin entisen henkilökohtaisen turvallisuuspäällikkön Liam Boothin syytetään häirinneen Zuckerbergin muita työntekijöitä seksuaalisesti ja käyttäytyneen rasistisesti sekä alentavasti muun muassa Zuckerbergin vaimoa Priscilla Chania kohtaan. Asiasta uutisoivat muun muassa Verge, Bussiness Insider ja NBC News.

AP CNN Zuckerberg menetti kahdessa päivässä enemmän kuin Suomen miljardöörit omistavat yhteensä (1)


Facebookin kurssin halpeneminen viime vuonna teki ison loven Zuckenbergin omaisuuteen.

Syytetty Liam Booth on entinen Yhdysvaltain salaisen palvelun agentti ja on toiminut myös Presidentti Barack Obaman alaisuudessa.

Uutisoinnin mukaan niin ikään Mark Zuckerbergin entinen työntekijä kertoo, että Booth puhutteli toista avoimesti homoseksuaalia työntekijää halventavaan ja alentavaan sävyyn. Booth oli myös kourinut ja kosketellut miestä sopimattomasti sushiravintolassa.

Vaati vaihtamaan vaatteita

Zuckerbergin turvallisuuden parissa työskennellyt ihminen syyttää Boothia kiusaamisesta. Booth oli muun muassa piinannut häntä vaatimalla jatkuvasti henkilöä vaihtamaan vaatteita. Booth erotti turvallisuustyöntekijän silmien pyörittelyn takia.

Toinen entinen työntekijä puolestaan syyttää Boothia kiusaamisesta, sillä Booth viittasi muunsukupuoliseen työntekijään halventavasti ja toistuvasti It- (suom. se-) pronominillä.

Boothin kerrotaan myös vedonneen Priscilla Chanin etnisyyteen arvioidessaan Chanin ajotaitoja. Boothin väitetään myös sanoneen, ettei hän luota tummaihoisiin ihmisiin.

Booth ei niin ikään kunnioittanut Chanin hyväntekeväisyystyötä, vaan viittasi tämän monimuotoisuutta edistävään työhön rasistisesti. Booth oli myös Chanin hyväntekeväisyysjärjestön turvallisuuspäällikkö.

Pomo ei puuttunut käytökseen

Syytökset kohdistuvat lisäksi toiseen Zuckerbergille henkilökohtaisesti työskentelevään johtajaan, Brian Mostelleriin, sillä tämä ei missään vaiheessa puuttunut Boothin toimintaan toistuvista pyynnöistä huolimatta. Mosteller on myös kuulunut Barack Obaman turvallisuushenkilöstöön.

Kaltoin kohdellut työntekijät eivät syytä entistä työnantajaansa Mark Zuckerbergiä mistään eivätkä usko, että hän oli edes tietoinen Boothin toimintatavoista.

Entiset työntekijät vaativat nyt lakiteitse korvausta menetetyistä palkoista ja henkisestä kärsimyksestä.

Zuckerbergin perheen edustaja kommentoi tiedotteessa, että syytöksiin suhtaudutaan vakavasti ja ne tutkitaan perusteellisesti. 

Lue myös:

    Uusimmat