Mainos

Marjanpoimijat: Laki turvaisi marjastusrauhan

Suomen marjanpoimijat ry. vaatii marjarauhaa Suomen metsiin. Tällä marjanpoimijat tarkoittavat sitä, että poliittisten päättäjien on turvattava marjastajien kansalliset oikeudet lailla.

- Samalla marjastukseen liittyvä kansainvälinen liiketoiminta on saatettava Suomen elinkeinotoiminnan edellyttämälle tasolle, vaativat marjastajat tiedotteessaan.

Suomen marjanpoimijat ry. näkee, että jokamiehenoikeudet eivät nykyisessä tilanteessa turvaa paikallisten asukkaiden perinteisiä marjastusoikeuksia, koska kansainvälinen liiketoiminta tuodaan kylien asukkaiden ja mökkiläisten perinteisille marjastusalueille.

Paikallisille asukkaille taattava oikeudet

Keinona tilanteen saattamiseen kestävälle pohjalle poimijat edellyttää, että eduskunta laatii erillislain, joka takaa paikallisten asukkaiden oikeudet ja palauttaa "marjarauhan".

Suomen marjanpoimijat ovat huolissaan siitä, että työ- ja elinkeinoministeriö jakaa omaan hallintoon ja kansainväliseen levitykseen ohjeita, jotka korostavat "maailman kansalaisten" jokamiehenoikeuksia suomalaiseen luontoon. Samalla annetaan kuva siitä, että kansainvälistä liiketoimintaa voidaan Suomen marjametsissä harjoittaa jokamiehen oikeuteen perustuen ilman, että noudatetaan Suomen työ- ja elinkeinon harjoittamiseen liittyvää lainsäädäntöä.

Ulkoministeriö viisumeja myöntäessään on myös hyväksynyt tämän periaatteen myöntämällä "turistiviisumeita", joilla tehdään Suomessa työtä ilman asianmukaista työlupaa.

- Ulkoministeriön toimet rikkovat kansainvälisiä sopimuksia ja ovat ristiriidassa Schengen-sopimuksen kanssa, sanovat Marjanpoimijat ry.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.