Marjainen marenkitorttu 8.3.2001

Toimittaja Kaarina Roininen

Pohjataikina:


125 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 keltuainen
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5tl kardemummaa
0,5 dl maitoa

Päälle:


1 valkuainen
3/4 dl sokeria
noin 3 dl pakastettuja vadelmia, mustikoita, punaherukoita tai puolukoita
0,5tl vanilijasokeria

Pinnalle:


mantelilastuja
1. Vatkaa ensin päälle tuleva valkuainen kovaksi vaahdoksi, silloin vatkaimia ei tarvitse välillä pestä.
2. Lisää valkuaisvaahtoon sokeri vähitellen vatkaten.
3. Vatkaa pohjataikinan pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja muna vatkaten joukkoon.
4. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
5. Levitä taikina voideltuun irtopohjaiseen vuokaan (halk. 24-26 cm)
6. Sekoita valkuais-sokerivaahdon joukkoon jäiset marjat ja vanilijasokeri.
7. Annostele seos taikinan päälle muutamaksi keoksi ja levitä lopuksi haarukalla peittämään tortun pinta.
8. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
9. Paista torttua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 35-40 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat