Mainos

Marja Tiuran poliittinen ura kulkee kohusta toiseen

Kun Suomen politiikassa on parin viime vuoden aikana noussut kohu tai skandaali, Marja Tiura on usein ollut mukana tavalla tai toisella.

Tiura nousi eduskuntaan Pirkanmaalta vuonna 1999. Hänen kansansuosionsa on ollut vakaata, ja viime eduskuntavaaleissa ääniä tuli neljänneksi eniten ääniä koko maassa. Tästä huolimatta Tiura ei missään vaiheessa ole noussut kokoomuksen eduskuntaryhmän ensimmäisen varapuheenjohtajan pallia korkeammalle.

Kansanedustajuutensa alkuaikoina hän nousi otsikoihin lähinnä näyttävistä asuistaan Linnan juhlissa. Kielteistä julkisuutta alkoi sataa vaalirahakohun räjähdettyä käsiin kesällä 2008. Paljastui, että Tiura oli saanut pääasiassa Nova Groupin rahoittamalta Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistykseltä (KMS) tukea 20 000 euroa.

Nova Group kustansi myös Tiuralle paluulipun lomamatkalta Thaimaasta Suomeen. Lisäksi Nova Group maksoi kansanedustajan vaali-ilmoittelua. Nova-yhtiöiden vieraana hän oli muun muassa Pori Jazzeilla ja Savonlinnan oopperajuhlilla.

Pesukoneita ja huonekaluja

Tiura istui myös Anna Tapion koulua hallinnoivan säätiön johdossa, kun koulu sai Nova Groupin tytäryhtiöltä Nova Kiinteistökehitykseltä tammikuussa 2008 pesukoneita 21 000 euron arvosta. Samaan aikaan Nova Kiinteistökehitys kilpaili koulun peruskorjausurakasta.

Nova Groupin Arto Merisalo on väittänyt Tiuran hankkineen KMS-tukija Toivo Sukarin Masku-kalustetalosta huonekaluja, jotka sovittiin maksettaviksi Nova Groupin kautta.

Politiikka on sotkeutunut myös Tiuran yksityiselämään. Hänen puolisonsa on Ylen uutisten politiikantoimituksen entinen esimies Olli Ainola. Ainola jatkoi silloisessa tehtävässään kuukausikaupalla samaan aikaan kuin seurusteli Tiuran kanssa. Hänet siirrettiin uusiin tehtäviin vasta, kun Julkisen sanan neuvoston silloinen puheenjohtaja Pekka Hyvärinen oli huomauttanut Ainolan jääviydestä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.