Mainos

Marinskin tähdet Keski-Suomeen

The Russian Ballet Theatre

Jyväskylän kaupunginteatterissa vieraileva ryhmä pitää tehtävänään klassisen venäläisbaletin säilyttämistä.

Jyväskylä saa tulevana sunnuntaina 18.11. ja maanantaina 19.11. tuulahduksen korkeatasoista klassista balettia. Balettiryhmä "Venäläinen baletti" esittää Pjotr Tshaikovskin Pähkinänsärkijä-baletin kaupunginteatterissa.

Pietarin Marinskin teatterin tanssijoista koottu ryhmä perustettiin 17 vuotta sitten. Se tekee vuosittain noin 30 ulkomaankiertuetta. Venäjällä ryhmä on myös ahkera; 50 kiertuetta vuodessa. Jyväskylän esitystä säestää 45 soittajan muodostama Pietarin valtiollinen Sinfoniaorkesteri johtajanaan Andrei Petrenko.

"Venäläinen baletti" -ryhmä pitää tehtävänään klassisen venäläisbaletin säilyttämistä. Sen esitykset noudattavat yleensä säntillisesti baletin alkuperäistä koreagrafiaa ja perinteistä tulkintaa - joskin raikkaalla tavalla.

Ryhmän perustaja Aleksandr Bruskin on maineikkaasta balettitanssisuvusta. Niin hänen isänsä kuin äitinsä lukeutuivat Marinskin tährikaartiin lähes puoli vuosisataa.

Bruskinin baletin tuovat Suomeen keskisuomalainen taiteiljapari Liisa ja Jorma-Tapio Valkama. Baletti kuuluu heidän järjestämän Valkaman taideviikkojen ohjelmaan. Viikot ovat rikastuttaneet Keski-Suomen taide-elämään jo 28 vuotta.

-Uskon, että balettiesitys toimii hyvin Jyväskylän kaupunginteatterissa, sillä Alvar Aalto osasi suunnitellan tilan hyvin. Sen katsomo on sen verran pieni, että katsoja pääsee intensiivisesti katsomaan tanssiesitystä, Liisa Valkama arvelee.

Jyväskylän kaupunginteatterissa on 19 riviä ja 550 paikkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.