Marinoitu porsaanfilee ja grilliperunat

Hyvät raaka-aineet toimivat yksinkertaisesti valmistettuna. Maukas porsaanfilee ja grillissä tirisevät perunat istuvat hyvin kesäiseen ruokapöytään.

  • 700 g porsaan sisäfileetä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • nippu timjamia
  • 4 rkl punaviinietikkaa
  • 4 rkl öljyä
  • suolaa

Pistele lihaan reikiä ja tunge niihin halkaistuja valkosipulinkynsiä ja timjaminoksia.

Sivele lihan pintaa viinietikalla ja anna marinoitua tiiviissä astiassa ainakin tunnin verran.

Sivele pintaan öljyä juuri ennen grillausta ja mausta liha suolalla. Nosta kuumaan grilliin ja laske lämpöä kun kaikki pinnat ovat saaneet hiukan väriä.

Hapan sinappikastike

  • 4 rkl sinappia
  • 1 prk creme fraichea
  • 1 rkl balsamico-siirappia

Mausta crème fraiche sinapilla ja balsamico-siirapilla ja tarjoa porsaanliharuokien kanssa.

Grilliperunat

  • 1 kg pestyjä uusia perunoita
  • 1 rkl suolaa

Kastele perunat ja ripottele niiden päälle melko paljon suolaa. Nosta grilliin, mieluusti niin, että ne eivät ole suorassa liekkikontaktissa, vaan hiukan sivussa niistä.

Lue myös:

    Uusimmat