Mainos

Marimekon tulos parani roimasti

Marimekon tulosvauhti pysyi koko viime vuoden hyvänä ja sen liikevaihto kasvoi 15 prosenttia.

Marimekon tulos rahoituserien jälkeen viime vuodelta oli 8,5 miljoonaa euroa. Kasvua oli 39 prosenttia edellisen vuoden tuloksesta, 6,16 miljoonasta eurosta.

Osakekohtainen tulos parani 38 prosenttia ja oli 0,75 euroa. Hallitus esittää, että osinkoa jaetaan 0,50 euroa osakkeelta.

Marimekon liikevaihto viime vuodelta oli 56,6 miljoonaa euroa. Kasvua oli 15 prosenttia 49,3 miljoonasta eurosta. Konsernin omavaraisuus nousi 64,5 prosenttiin viime vuonna. Vuonna 2002 se oli 61,1 prosenttia.
Marimekon pörssitiedotteen mukaan Marimekko-tuotteiden myynti kasvoi erittäin hyvin ja liikevaihto kasvoi 18 prosenttia. Myönteisintä oli kehitys pohjoismaisilla markkinoilla.

Grünstein Product Oy:n liikevaihto sen sijaan laski 19 prosenttia johtuen Loviisan tuotantolaitoksessa sattuneesta tulipalosta ja tuotantoseisokista. Myös Keski-Euroopan myynti heikkeni. Markkina-alueittain Marimekon liikevaihdosta on 76,5 prosenttia Suomessa, muissa Pohjoismaissa 7,4 prosenttia, Euroopassa 9,8 prosenttia ja Pohjois-Amerikassa 3,4 prosenttia.

Tälle vuodelle Marimekko ennustaa 10 prosentin liikevaihdon kasvua ja kannattavuuden pysymistä nykyisellään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.