Mainos

Marimekon tulos huononi

Marimekko-konsernin liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 19 prosenttia 7,8 miljoonaan euroon (6,5 miljoonaa vuotta aiemmin). Konsernin tulos ennen satunnaisia eriä ja veroja oli -344 000 euroa (16 000). Marimekon liiketulos oli 273 000 euroa tappiollinen (+ 9 000 euroa), joka oli 3,5 prosenttia yhtiön liikevaihdosta.

Marimekon omissa kotimaanmyymälöissä myynti kasvoi 18 prosenttia, ja myynti kotimaisille jälleenmyyjille nousi 21,6 prosenttia. Parhaan alueellisen myynnin kehityksen yhtiö saavutti Pohjois-Amerikassa, jossa kasvu oli 48,2 prosenttia. Yhdysvalloissa sisustustuotteiden lisäksi myös vaatteiden ja asusteiden myynti lisääntyi merkittävästi.

Yleiset talousnäkymät ovat heikentyneet alkuvuonna kaikilla Marimekon päämarkkina-alueilla. Epävarmuus kulutuksen kasvusta ja sen vaikutuksesta myynnin kehitykseen on alalla lisääntynyt, yhtiö kertoo.

Mikäli kotimainen kysyntä jatkuu alkuvuoden tasolla ja vienti kehittyy ennakkoarvioiden mukaisesti, Marimekko-konsernin arvioi kuluvan tilikauden liikevaihtonsa kasvavan noin 20 prosenttia. Konsernin tilivuoden kannattavuuden yhtiö ennakoin olevan edellisvuoden tasolla. Liiketoiminnan voimakkaasta kausiluonteisuudesta johtuen liikevaihdon kasvu ja tuloskertymä painottuvat tilikauden kahdelle viimeiselle vuosineljännekselle.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.