Mainos

Marimekko kohensi tulostaan

Marimekko-konsernin liikevaihto ja tulos kasvoivat viime vuonna. Erityisesti yhtiön sisustustuotelinjan menekki parani, kun taas asusteiden ja liikelahjojen liikevaihto laski edelliseen vuoteen verrattuna.

Marimekon tasaraita

Raidoistaan tutun yhtiön koko liikevaihto kasvoi 13 prosenttia 26,4 miljoonaan euroon eli 157 miljoonaan markkaan. Tulos rahoituserien jälkeen suureni 37 prosenttia 2,7 miljoonaan euroon, 16 miljoonaan markkaan. Vuonna 1998 Marimekon tulos oli 1,95 miljoonaa euroa. Viime vuoden osakekohtainen tulos koheni 0,74 euroon edellisen vuoden 0,61 eurosta.

Marimekon omien myymälöiden myynti kasvoi ja omat tuotantolaitokset toimivat täydellä teholla. Vienti ja ulkomaantoiminnotkin kasvoivat, mutta Pohjoismaille asetettuja korkeita kasvutavoitteita ei saavutettu. Tilikauden investoinneista huolimatta Marimekon omavaraisuus laski vain hieman ja on edelleen hyvä 62,3 prosenttia. Hallitus esittää viime vuodelta maksettavaksi osingoksi 0,44 euroa osakkeelta.

Marimekko muuttui maaliskuussa pörssiyhtiöksi, ja sen kurssi on liikkunut tämän jälkeen lähes koko ajan merkintähinnan alapuolella. Kuluvalla tilikaudella Marimekko arvioi liikevaihdon kasvavan runsaat 10 prosenttia ja kannattavuuden pysyvän viime vuoden tasolla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.