Marilyn Manson vapautui syytteestä

Minnesotan liittovaltion oikeus hylkäsi maanantaina rocklaulaja Marilyn Mansonia vastaan nostetun kanteen. Kanteen oli nostanut Mansonin henkivartija David Diaz, kun Manson oli lokakuussa 2000 Minneapolisissa pitämässään konsertissaan hieronut päätään Diazin nivusiin. Valamiehistö oli Mansonin kanssa samaa mieltä siitä, että tapahtunut oli vain osa Mansonin lavaesiintymistä, eikä se ollut loukkaava eikä vahingollinen. Myös Mansonin kiertueita järjestävä yritys Jimmy's Touring Inc. vapautettiin syytteistä.

Diaz nosti pahoinpitelykanteen Mansonia vastaan joulukuussa 2001 hakien 75 000 dollarin vahingonkorvauksia. Diaz väitti kärsineensä tapahtuneesta henkisesti ja joutuneensa nöyryytyksen kohteeksi.

Aiemmin Manson on todettu syylliseksi seksuaalirikokseen samanlaisesta tapahtumasta erään toisen henkivartijan kanssa heinäkuussa 2001. Kun rikos alennettiin vain rikkeeksi, ei Manson kiistänyt tapahtunutta, vaan suostui maksamaan neljän tuhannen dollarin sakot. Kuukautta aiemmin henkivartija nosti oman siviilikanteensa. Kannetta ei ole vielä käsitelty.

Lue myös:

    Uusimmat