Mainos

Mariinskin huiput Saimaan musiikki- ja taidejuhlaan

Etelä-Karjalassa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävä uusi musiikkitapahtuma Saimaan musiikki- ja taidejuhla tarjoaa kuulijoilleen venäläisen musiikin huippuosaamista. Sen takaavat mm. pietarilaisen Mariinski-teatterin muusikot, joiden klassisen musiikin konsertteja on mahdollisuus kuulla Savitaipaleella ja Suomenniemellä järjestettävässä juhlassa.

Juhlilla esiintyvät Mariinskin sooloartistien lisäksi Moskov Baroque Ensemble, St. Petersburg Woodwind Kvintet, soittajia Russian Brass Ensemblesta sekä mezzosopraano Jekaterina Sementshuk ja pianisti Larissa Gergijeva.
Uuden tapahtuman taiteellisena johtajana on Mariinski-teatterin multimediaosaston johtaja Vjatseslav Lupatshev, ja kunniapuheenjohtajaksi on lupautunut teatterin maineikas ja kiireinen pääjohtaja ja taiteellinen johtaja Valeri Gergijev. Gergijevin esiintymistä heinäkuun juhlassa ei ole vielä maestron kiireiden takia voitu lyödä täysin lukkoon.

Juhlat ovat osa uutta Suomen ja Venäjän välistä kulttuurin raja-alueyhteistyötä. Tähän liittyen venäläiset järjestävät heinäkuussa Viipurin kaupungin ja Mariinski-teatterin kanssa konserttisarjan, joka esitetään Viipurin linnassa. -Suomen ja Venäjän puoleisilla juhlilla on yhteistyötä jo tänä vuonna. Jatkoyhteistyön kehittämistä varten on tehty avustusanomus Venäjän ja EU:n välisistä kulttuuriyhteistyövaroista Moskovaan, kertoo Saimaan musiikki- ja taidejuhlien hallintojohtaja Jiitee Hartikainen.

Uuden tapahtuman budjetti on 33 000 euroa. Yhdeksään konserttiin järjestäjät odottavat yhteensä tuhatta vierasta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.