Mainos

Mariehamnilla vääriä pelaajia – voitto muuttuu tappioksi

Suomen Palloliitto on muuttanut 13. huhtikuuta pelatun Veikkausliigaottelun IFK Mariehamn-VPS lopputuloksen. MIFK:n 1-0-voitto muuttuu 0-3-tappioksi.

Palloliiton mukaan IFK Mariehamn peluutti ottelussa pelioikeudettomia pelaajia. Joukkueessa oli kolmetoista pelaajaa, joilla ei ollut pelipassia kaudeksi 2014.

Palloliiton mukaan IFK Mariehamn on saanut ilmoituksen jokaisen pelaajan pelipassin puuttumisesta, mutta tähän ei ole reagoitu.

IFK Mariehamn kertoo vastineessaan, että koska tulospalvelujärjestelmä oli viime vuonnakin herjannut pelipasseista, vaikka ne olivatkin kunnossa, niin he olettivat asian olevan näin nytkin. Palloliiton mielestä tämä ei riitä, sillä seura ei ollut pelipasseja ottanut.

– Siinä on vahinko tapahtunut, ilmeisesti seurassa tapahtuneen henkilövaihdoksen takia. Seura otti passit heti, kun huomasimme tapahtuneen ja kerroimme asiasta, Palloliiton lakimies Petteri Lindblom kertoi.

– Vastaavaa tapausta ei tule mieleen. Alemmilla tasoilla on saattanut olla yksittäisiä pelaajia ilman passia.

Kilpailumääräysten mukaan joukkue, joka on peluuttanut pelioikeudetonta pelaajaa, voidaan tuomita hävinneeksi.

Näin ollen pelin lopputulos muutetaan IFK Mariehamnin 0-3-häviöksi.

Päätöksestä voi vielä valittaa. Jos päätös jää voimaan, on Mariehamnilla kolmesta ottelusta kuusi pistettä ja VPS:lla neljästä ottelusta kymmenen pistettä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja